Haberler
Teknoloji Konferansları

Yücelen Grup olarak, Styx Yazılım firmamız ile, yazılım teknolojileri alanında çalışma ve ürün geliştirmeye devam ediyoruz. 2017 yılında 2 farklı çalışma ile Berlin ve Prag’da düzenlenen teknoloji konferanslarında yer aldık..

Neuroadaptive Technology Conference 2017 - Berlin

Yücelen Grup olarak 19-21 Temmuz 2017 tarihlerinde Berlin’de gerçekleştiren ‘Neuroadaptive Technology Conference 2017’ye katıldık. Derin öğrenme metodu kullanılarak konsantrasyon seviyesini ölçmeyi amaçlayan “«Classification of Concentration Levels Using Deep Neural Networks» isimli çalışmamızı sunduk. Bu çalışma, farklı mental durumlarda (aç, uykusuz vb.) toplanan EEG verilerinin Yapay Zeka tabanlı Deep Neural Network algoritmaları ile kişiye özel olarak sınıflandırılmasını sağlayan ve buna göre kişinin anlık konsantrasyon durumu hakkında bilgi alınabilmesini amaçlamaktadır. Çalışmanın askeri programlarda olası kullanımları anlatılmıştır.

8th International Conference on Mechanical and Aerospace Engineering (ICMAE 2017) - Prag

Yücelen Grup olarak 22-24 Temmuz 2017 tarihlerinde Prag’da düzenlenen ‘8th International Conference on Mechanical and Aerospace Engineering (ICMAE 2017)’de «Using Artificial Intelligence Based Expert System for Selection of Design Subcontractors: A Case Study in Aerospace Industry» isimli çalışmamız ile yer aldık. Bu çalışma, firmaların altyüklenici seçimlerinde karar verirken kişi/kurum bağımsız karar verebilmeleri adına yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştirme çalışmasıdır. TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) tarafından sağlanan veriler ve EASA Part 21 methodolojisi baz alınarak Havacılık Endüstrisi için bir durum çalışması anlatılmıştır.

Bize Ulaşın +90 (312) 439 78 00
Bizden Haberdar Olun