Kız çocuklarımızı Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında yetiştirmek amacıyla Nobel ödüllü Prof.Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği “STEM” projesinin Mersin kampını birlikte gerçekleştirdik..
Harriet Fulbright tarafından TÜGİAD’ın da destekleriyle gerçekleştirilen “Aziz Sancar Girls in STEM”(Kız çocuklarının eğitimi için STEM) projesinin Mersin kampı düzenlendi. Harriet Fulbright CEO’su Gökhan Çakmak’ın yönetiminde gerçekleştirilen ilk gün oturumunda konuşan TÜGİAD YİK Başkanı ve Yücelen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen Atatürk’ün “hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünü” anımsatarak aslında geleceğin anahtarının bu sözde olduğunu belirtti.
Nobel Kimya Ödülü alan ilk Türk olan Prof Dr Aziz Sancar’ın rol model olarak alındığı “Prof Dr Aziz Sancar Girls in STEM” (Kız çocukları için eğitim kampı) Mersin eğitim kampı Mersin Üniversitesi Kültür Merkezi’nde başladı.
Türkiye Genç İşadamları Derneği TÜGİAD’ın ve Yücelen Grup’un da destek verdiği projenin ikinci ayağı olarak gerçekleştirilen kampa 6. sınıf kız çocukları, veliler ve eğitimciler katıldı.
Türkiye’deki kız çocuklarının eğitimde ülkemizin dünyanın oldukça gerisinde olması fark edilerek bu yönde gelişme sağlamak amacıyla başlatılan Projenin rol modeli olarak Nobel Kimya ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi verildi. 21.yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi “Bilim teknoloji mühendislik ve matematik” yani STEM eğitiminin önemine değinilen Proje ile Türkiye’nin ilerlemesi ve zenginleşebilmesi için başta kız çocukları olmak üzere tüm gençlerin eğitiminde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin önemi vurgulandı.
Yücelen Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve TUGİAD YİK Başkanı Ali Yücelen, bizim 6. Sınıftaki kızlarımızın ileride bilim insanı olmasının kendisini heyecanlandırdığını ve 6. Sınıf öğrencisi kızının da projeye başvurduğunu anlattı. Her yıl babası rahmetli Rüştü Kazım Yücelen anısında bir resim, öykü ve şiir yarışması düzenlediklerini anlatan Yücelen, başarı için en önemli anahtarın sevgi olduğunu; kadınların da bilime sevgi katabileceğinden ümitli olduğunu belirtti. Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü anımsatan Yücelen; Türklerin tarihi boyunca bilgiye ve bilgeliğe önem verdiğini hatırlattı. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen bir liderin çocukları olarak 65 ülke arasında 42. Sırada olmanın utanç verici olduğunu söyleyen Yücelen, AB’de mühendis ve bilim adamı ortalamasının yüzde 6,5 Türkiye’de ise 2,5 olduğunu hatırlattı.